Lila húsú batáta a legkülönlegesebb


Rendkívül különleges szárazanyagtartalmú édesburgonya. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően erősíti immunrendszerünket, ezáltal betegségmegelőző hatása van. A sárga fajtához képest kevésbé édes, ízvilága különleges, a gesztenye ízére emlékeztet.


Fehér húsú batáta a leghagyományosabb

A fehér húsú édesburgonya áll a legközelebb a hagyományos burgonyához, viszont a beltartalmi értékei sokkal jobbak. A sárgához képest kevésbé édes, a lilához képest lágyabb és magasabb a nedvességtartalma.


Sárga húsú batáta a legismertebb


Ez a édesburgonya fajta a legédesebb, egyben a legismertebb is. Az összes közül a sárga húsúnak a legmagasabb a béta-karotin tartalma, mely a látásunk megőrzéséért felel. Ezen kívül serkenti az emésztést és javítja a szív és érrendszer műküdését. Az íze kicsit emlékeztet a sütőtök ízére.